Kleiner wonen
toch tuinieren

Denk na over jouw woontoekomst

Gelijkvloers
toch de ruimte

Denk na over jouw woontoekomst

Bepaal je zelf waar je later wilt wonen?

De gemiddelde inschrijftijd voor een sociale huurwoning kan oplopen tot 10 jaar. Daarom is het verstandig om je op tijd in te schrijven. Misschien niet omdat het nu nodig is, maar omdat je niet zeker weet wanneer dan wel.

Schrijf je nu alvast in zodat je later zelf kunt bepalen in welke woning jij het liefste wilt wonen. Misschien in een andere woning die beter bij je past of gewoon in je huidige woning. Het is voor iedereen anders.

Klik op de knop Inschrijven om je nu in te schrijven.

Inschrijven
"Ik had er nooit zo over nagedacht, maar nu vind ik een supermarkt op loopafstand ideaal. Daarom ben ik blij dat ik me heb ingeschreven bij SVNK toen ik 63 jaar was."

John, 75 jaar

Gelijkvloerse woonvormen

Er zijn verschillende woonvormen voor mensen die bijvoorbeeld minder mobiel worden, of iets anders zoeken door ziekte, een eenzaam gevoel of zich minder veilig voelen in hun huidige woning. Gelijkvloerse woningen zijn onder te verdelen in:

Woningen binnen een gemengd complex waarbij meerdere generaties bij elkaar in de buurt wonen.

Woningen met een ontmoetingsruimte voor gezelligheid.

Woningen met ontmoeting en zorg nabij.

In deze woningen zijn de woonkamer, keuken, badkamer, toilet en tenminste één slaapkamer gelijkvloers. Dus op hetzelfde niveau als de voordeur. Van buitenaf is een nultredenwoning zonder traplopen bereikbaar. 

Seniorenwoningen

In de regio Noord-Kennemerland worden woningen verhuurd die heel geschikt zijn voor de oudere doelgroep. Deze woningen zijn gekenmerkt als seniorenwoning. Dit zijn nultredenwoningen en in de meeste gevallen heeft dit soort woningen iets meer te bieden, zoals een actieve bewonersgroep/commissie, voorzieningen dichtbij of een gemeenschappelijke ruimte om bij elkaar te komen. Kandidaten met een huisvestingsindicatie krijgen voorrang voor seniorenwoningen en bij sommige woningen zijn aanvullende voorwaarden van toepassing, zoals een leeftijdsgrens van 55 jaar of 65 jaar. Dit kan per woning verschillen en de voorwaarden staan in de woningadvertentie.

Klik op de knop Seniorenwoningen voor een overzicht.

Seniorenwoningen

Aanbod woningen

Op deze website zie je het aanbod van woningen, inclusief alle kenmerken, zoals het type woning, wat voor type gebouw het is, of er een lift aanwezig is en welke voorzieningen er in de buurt zijn.

Je ziet bij de woning waar je op wil reageren wat waarschijnlijk jouw totale woonlasten worden. We communiceren altijd de huurprijs, servicekosten en energielasten. Om te kijken hoeveel huurtoeslag je eventueel kunt ontvangen ga je naar de website van de Belastingdienst.

Ga naar het actuele woningaanbod via onderstaande knop.

Bekijk het actuele aanbod

Woonwensen

Voel je je jong genoeg voor een nieuw avontuur? In welke buurt of op wat voor manier? Je kunt vooraf nadenken over het volgende:

  • Hoeveel slaapkamers heb ik nodig? Zoek ik een buitenruimte, balkon, berging of iets anders?
  • Welke voorzieningen zijn handig in het gebouw? Een lift of een gemeenschappelijke ruimte bijvoorbeeld?
  • Welke voorzieningen heb ik nodig in de buurt? Zoals een winkelcentrum, park of gezondheidscentrum?
  • Wil ik met leeftijdsgenoten wonen of juist liever met meerdere leeftijden door elkaar?
  • Voor welke woningen kom ik in aanmerking op basis van mijn inkomen en leeftijd?
  • Ben of ken je iemand die nadenkt over zijn woonsituatie of waar je graag het gesprek mee aangaat, gebruik dan deze praatplaat en ontdek wat voor jou belangrijk is.

Passend wonen-pakket

Ga jij voor een woning die bij je past? Dan kun je gebruik maken van het Passend wonen-pakket. Dit zorgt voor gemak, financieel voordeel en extra ondersteuning. 

Passend wonen-pakket

Veel gestelde vragen

Gelijkvloers
toch de ruimte

Denk na over jouw woontoekomst

Inschrijven